Hrvatska Akademska Zajednica - Austrija


Hrvatska akademska zajednica – Austrija udruga je Hrvata i svih drugih koji to žele a koji posjeduju neko od akademskih zvanja.

 

STATUT  SENAT  PRISTUPNICA

 

Hrvatska akademska zajednica organizira i koordinira znanstveno-istrazivačku i umjetničku djelatnost svojih članova u Akademskim vijećima i drugim znanstvenim i umjetničkim oblicima organiziranja.
Hrvatska akademska zajednica organizira predavanja, znanstvenih skupova, savjetovanja, simpozije, okrugle stolove, konferencije, javne manifestacije različitog oblika i sadržaja, izložbe, natjecanja i druge skupove ili priredbe različitog oblika i sadržaja. Potiče i promiče znanstveno -istraživački rad Hrvata u Austriji, Domovini i svijetu, posebice mladih.

Ciljevi Hrvatske akademske zajednice:

Riješavanje zajedničkih problema čovjeka, naroda i narodnih zajednica otvorenom raspravom sa svrhom mirnog i skladnog rješavanja kulturnih, gospodarskih, radnih, socijalnih, ekonomskih, zdravstvenih, ekoloških, nacionalnih, manjinskih, jezičnih, vjerskih, političkih i drugih otvorenih pitanja i problema sadašnjice sa ciljem stvaranja organizacije ljudskog društva mira, demokracije, tolerancije, humanosti, blagostanja i sigurnosti.

Osnovana izvan Domovine sa ciljem odrzavanja intelektualnosti,ostavlja prostor za djelovanje,objavljivanje i napredak akademskih gradjana, samim time predstavlja specificanu organizaciju izvan maticne zemlje.